Monday, October 12, 2009

Zombilik Kader Olamaz

Zombilik kader olamaz da kurtadamlık olur mu? O da olmaz. Ama vampirlik? Bak onu düşünürüm işte. Neticede fena iş değil, şeklin şemalin yerinde (biraz solma var o kadar), uçabiliyorsun, türlü türlü insanüstü gücün filan var. E tabi zenginlik de var (dikkat edin bir tane vampir yoktur ki öyle çalışayım da ekmek peşinde koşayım derdi olsun. hep vur patlasın çal oynasın), karı kız desen gani; yeri geliyor grup oluyor, yeri geliyor bakire kurban etme oluyor, fuhuş desen sınırı yok...

Neyse yani iyi iş vampirlik. Açıkçası yarın öbür gün bir vampir arkadaşla karşılaşsam hemen uzatırım boynumu "buyur abi burdan ısır" diye. Ama tabi eklerim hemen "kardeş bütün kanı emme de yarın öbür gün biz de tabutumuzdan uyanabilelim, vampirlik müessesesinin tadına varalım" diye. Yani kurdu var, çakalı var bilemezsin ki. Görüyoruz biliyoruz yani bunları.

Bir güneşe çıkamama sorunu var, onu da yüksek faktörlü güneş kremleriyle hallederiz gibime geliyor, teknoloji bilim filan hep ilerledi bunlar, sür 60 faktör kremi bak bir şey oluyor mu...

Bak kurtadamlık da aslında çok kötü değil bir yerde, tercih edilebilir. Yani normal insan gibi takılabiliyorsun onda da. Dolunayda filan tamam, kıldır tüydür çıkıyor ama genel itibariyle insansın, artı ekstra tonla gücün var. Gece vakti yenidoğan'da kafana göre dolaş, kimse de çıkıp diyemez ki "bilader sen ne ayaksın?". Kurtsun bir kere, ıslık çalsan yenidoğan ülkü ocağı arkanda...



zombi mombi ama şöyle elini yüzünü bir yıkasa, baltayı bıraksa fena manita değil gibi sanki... gideri var

Ama bir zombilik öyle değil. Zombilik zor, zombilik zalım... Bir kere tipin kayıyor. Neden, çünkü ölüp dirilmen gerekiyor ya. Öyle hemen vücut tazeyken dirilmece de yok, o etler iyicene bir çürüyecek ki zombiliğin hakkını veresin. Yani şekli şemali unut, bir tane manita dönüp de yüzüne bakmaz, aseksüel bir hayat.

Sonra bilinç gidiyor aga. Şuur yok, bak mesela vampirle kurtadam oturup karşılıklı satranç bile oynarlar isteseler ama zombilikte yok o. Varsa yoksa "taze beyin" yemek. Bütün amaç o. Mezardan çıkıyorsun tek hedefin olursa beyin, olmazsa kalp böbrek nere gelirse onu bulup yemek.


E o zaman ne anladım ben o işten. hiç kusuruma bakmasınlar ama zombilik iş değil, bana bir getirisi, bir kariyer hedefi yok yahu...

4 comments:

Restless Librarian said...

Karayiplerde afrikada bir ot var, şamanlar bunu amcanın içkisine atıyorlar, amca uykuya dalıyor ama ölü gibin. Kalp sıfıra yakın atıyor, vücut ısısı düşüyor vs. şaman da oldu bittiye getirip gömdürüyo bunu.
sonra gece amca bir uyanıyor üzerinde bir araba ölü toprağı; daha yeni gömüldüğü için gevşek topraktan şansı yaver giderse eşine eşine çıkıyor.
Millet bunu o halde bir de ağzı yüzü kaymış biçimde görünce aha diyor ölü kalktı.
zombi mevzusu budur.
Yani kurtadamar veya vampirler gibi bilimin açıklayamadığı gerçek fenomenler gibi değildirler.
Yalan zombilik.
Kurtadam iyi ama. "Eskiden kurdun gölgesi" vardı trt de...

onkaplan said...

sakın millet korkmasın ürkmesin diye zombi lobisinin uydurdugu bir hikaye olmasın o şaman işi?

seytanin en buyuk icraati insanlari olmadigina inandirmasidir hesabi

Unknown said...

tabi simdi karayiplerdeki yanik tenli boynu kolyeli, burnunda tahta halka saclar rasta zombi ile avrupanin o soluk benizli pacavra kiyafetli sisli mezarlik zombisi arasinda cok fark var. Tamam belki genelinde estetik bir imaj degil 'yari curumus insan bedeni' temasi, ama yine de soyle biraz kendine saygisi olan, kimligini koruyan kulturunu yasatan zombileri kendini bilmez ve sadece sansina zombilesmis olan hergelelere denk tutmayalim lutfen. Kaldi ki karayip zombisinin hayatta bir amaci, bir misyonu vardir. Genelde bir saman ya da buyucu tarafindan, kendisine hizmet amaciyla yaratilir bu zombiler. Yani bu bos ve amacsiz, adeta burjuvazi bir olumden sonra yasam degildir, zira tam tersine bir gorev bilinci, bir misyon ile yerine getirilen bir ebedi lanetliliktir.

Ey kurban, seni yiyen o canavari zombi diyerek gecme, tani!

(ama vampir isinde her daim daha cok sukse vardir, orasi oyle tabi)

memo finding said...

"Zombilik zor, zombilik zalım" gece gece tarafından koparıldım :)
day of the dead (1985) filminde zombiler kırıp dökerek alışveriş merkezine yürüyorlardı. televizyonu falan kırıyorlardı (gitar kırmak gibi bir his bence). bence bir çok kariyer yolu açabilir bu zombilik erbabında. bir çok alışveriş merkezi, parlementolar falan var..

 
Related Posts with Thumbnails